CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Jumaat, 3 Disember 2010

akhirnya sampai ke MAHA

Slm hr jumaat yee...
Smlm pelangi takde n3 baru kan...
Sbb smlm pelangi ke Pameran Maha...
Pagi2 buta dah bertolak dari Temerloh nak sampai ke Serdang sblm jln sesak...
Hubby pelangi tak ikut pun,dia tak mau ikut sbb keje dia byk++kena jaga superhero dia yg sorang tu...nak bwk superhero tu tak sanggup rasanya...tmpt tu ramai org++sesak++takut ujan@panas...tp Alhamdulillah tak ujan smlm cuma pns terik jee....
So pelangi gi dgn kak ipar(dia yg teruja sgt nak pegi dr dulu lg),ank dia yg tgh cuti sem & ank sedara yg lg 1.....(penganggur terhormat sbb dia ni bru abis study)...
Point bwk ank2 sedara tu bkn nya pee...dorg blh laaa tgk2 peluang pertanian yg ada & paling penting dorg kena bwkkan brg2 yg kitorg beli sakan tu....hahahahah...(sambil menyelam minum air...)
Mudah nak tuju ke mana bila sampai je area serdang tu sbb kwn pelangi cik Fyda dah bgtau pintu & jln mana yg harus di ikut...
So kami masuk UPM,terus parking kat tmpt yg dorg sediakan...pastu ada bas kat ctu,bas tu free je,nnt bas tu bwk kita terus ke pameran tu...tak jauh,dlm 5minit je sampai....sgt2 mudah...lg mudah kalau kita gi pepagi....sepatutnya jln tu mmg sesak....sbb kenderaan2 persendirian tu nak sgt parking btl2 dpn pameran..sanggup dorg??bas yg kami naik tu ada laluan khas....so,tak la ngadap jln yg sesak tu...kira spesial jgk laa naik bas tu dr nak parking btl2 dpn tmpt pameran tp kena ngadap jln sesak tu lama2...ishh...tak kuasa nya....
Pelangi cerita ni bkn nya pe...nak kasi korang semua senang kalau nak ke Maha tu hrni,sok @ lusa....sape2 yg minat bercucuk tnm tu @ nak cari kursus2 pertanian yg dorg sedia kan...silalah pegi...tak rugi,byk ilmu yg kita dpt nnt...sambil membeli2 produk makanan buatan malaysia...lg sedap tau & paling penting halal....kalau takut tak sedap,dorg sediakan 'tester'....kenyang laaa tghr tu sbb 'tester' spnjang kedai....
okeh...tak mau cete panjang2...nnt korang bosan plk...
Pelangi ada snap photo sikit2...tp pakai hp je sbb kamera bwk tp blh plk memori kad tggl kat laptop...sgt2 kecewa...pastu kan...rasa ralat plk tak beli ank pokok durian belanda tu....mcm nak gi lg je rasa....hurm....kalau gi besok ok jgk...tp ahd nak kena balik KL sbb ada kenduri...
sana sini org jual payung
sayur & buah fresh tau
ni kat hall A,industri asas tani
segala jenis kupang,kerang...nak beli pun blh
pembuatan dodol
biawak pdg pasir@dhab....utk buat ubat
ni utk OKU & VIP sahaja
lebat btl buahnya...nak beli benih dah abis,so bli baja je
mmg cun laahh...tahan je prasaan nak bli time tu
orkid...tak bli pun sbb takde masa nak jaga
haha...ni blh naik..free je...

6 ulasan:

dya adriza berkata...

seronoknya.. saya x berkesempatan nak ke sana. haih~

nabilla syima berkata...

mmg seronok...blh masuk dlm acara tahunan kami ni nnt,harus2 tiap2 tahun pegi..

kakchik@ella berkata...

Wah .. saya nak pegi ahad ni. Hari penutup kot la ada jualan murah. Hehe ..

fyda berkata...

syima.... sy naik traktor tu lah. best woooo..... alif yg suka sangat. Nu'man naik sampai tertido

fyda berkata...

syima..... kitorang naik traktor tu lah masa balik. Alif yg suka sangat siap tak nak turun & nak naik lagi. Nu'man sampai tertido

Hana Kirana berkata...

ruginya rasa x dpt nak g... next time kite planning yer