CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Selasa, 9 November 2010

hati2 bila dengan darah

Hai semua...
Hrni pelangi tertarik dgn 1 story dlm paper kosmo psl seorang bdk yg menghidap HIV gara2 kakitangan sebuah hospital tersalah/cuai buat pemindahan drh ke ats bdk ni yg mana drh tu ada HIV...SERAM tak korang baca???kalau kena kat korang mcmne...?nauzubillah.....kisahnya...masa bdk ni umur nya 3tahun g Hospital Segamat sbb kena penyakit kuning.kena laaa wat pemindahan drh...Pemindahan drh tu plk tanpa persetujuan ahli keluarga.Pastu kakitangan hospital tu dah tau dorang buat silap,dorang bg pampasan RM100,000...konon nya nak ringankan beban pesakit?Ringan ke beban yg bdk tu & keluarga dia nak tanggung?mmg laaaa byk RM tu...tp sikit2 lama abis jgk.Ayah nya plk keje sbagai tukang sapu je....Hurm....pengajaran nya...TOLONG laa sape2 yg keje dgn pesakit ni,doc ke,nurse ke....bila buat keje tu hati2 laaa.UTAMA kan keselamatan pesakit anda.Yg pelatih plk,kalau tak tau jgn main tibai je...tanye ngan org yg berpengalaman...kang dah jadi camni,senang2 je ko bg RM.....ko tak pikir ke masa dpn bdk tu....haisshhhh.....ngeluh je lah yg blh...pelangi doakan moga budak tu tabah menghadapi ujian ALLAH....
utk kisah selanjutnya...korang baca kosmo ni ye...
http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=1109&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm

2 ulasan:

one2paii berkata...

mmg sehram..meremang bulu kaki ni mendengo..minta dijauhkan la dari mende2 camtuh

kakchik@ella berkata...

kesian bdk tu, kan. camna la masa depan dia. haih ..